Uspješno završili Dani općine Legrad

24.05.2016.

Dane općine Legrad proslavili smo i obilježili  brojnim događanjima, počevši završnom priredbom Dječjeg vrtića „Dabrić“ 18. svibnja u centru ELIM. U četvrtak, 19. svibnja, Eko skupina Legrad održala je ekološku radionicu na kojoj su sudjelovali vrtićanci i osnovnoškolci koji su učili kako razvrstavati otpad. Nešto kasnije istog dana započeo je kulturno-turistički program „Kam nek v Legrad“ koju su započeli učenici osnovne škole, izvedbom predstave Dravske vile, po slikovnici gospođe Branke Habek. Nakon toga, svoj projekt iz građanskog odgoja predstavili su učenici Ekići. Na kraju je prof. Marija Sabolić održala predavanje o Tradicionalnim vjerovanjima u Podravini povodom iste izložbe u Etnografskom muzeju.

Proslava se nastavila susretom OŠ Legrad i OŠ Nikla Zrinski iz Zakanya (R. Mađarska).

U petak navečer održala se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad u Društvenom domu Legrad, na kojoj su prisustvovali brojni prijatelji općine i cijenjeni gosti, između ostalih i Ivan Pal, zamjenik koprivničko-križevačkog župana te Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice te saborski zastupnici Gordan Maras i Damir Felak. Nakon sjednice, za dobru atmosferu pobrinule su se članice Udruge žena Kutnjak-Antolovec.

Dana 21. svibnja, u subotu, održalo se ribičko natjecanje „Leskov prut“  ŠRK-a Smuđ iz Legrada na jezeru Šloprog, Likovna kolonija i Sajam rukotvorina na Trgu Svetog Trojstva u Legradu gdje su svoje proizvode po promotivnim cijenama prodavale članice Udruga žena iz Selnice Podravske, Legrada i Kutnjaka te predstavnici OPG-a Sabol iz Donje Dubrave. Mještani i svi gosti i prolaznici mogli su se počastiti pečenim ribama i paprikašom koji su pripremali članovi ŠRK-a „Smuđ“ i Lovačkog društva „Kuna“.

U 19.30 istog dana u Selnici Podravskoj položen je vijenac preminulom branitelju Marijanu Hušnjaku, a od 20 sati održan je kulturno-umjetnički program u Domu mještana. Program su upotpunile velika i mala sekcija KUD-a ZRIN, a članice Udruge žena Selnica Podravska nasmijale su nas i zabavile svojim skečom „Kada imaš cilj – naći ćeš put“. Svoje pjesme pročitale su gospođe Jasna Kiš i Nada Tručić, a autorske pjesme gospođe Đurđice Milosavljević pročitala je njezina kćer Kristina.

Posljednji dan proslave, u nedjelju, 22. svibnja, održana je Sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Legradu te Vatrogasna vježba u centru Legrada kojom su nas pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad uvjerili u svoju spremnost i uvježbanost.

U večernjim satima u Vatrogasnom domu u Kutnjaku se održala stand up komedija „Život po Slaveku“ kojom nas je Slavek Vugrinec nasmijao do suza.