Promocija zavičajnog CD-a “V mojem kraju” Podravskih pajdaša

21.12.2016.

U subotu, 17. prosinca u Društvenom domu Legrad, trojica autora Ivan Stanko, Robert Rožman i Stjepan Kvakan predstavili su svoj prvi CD pod nazivom "V mojem kraju". Spomenuti trojac uglazbio je zavičajne pjesme lokalnih autora.

"Podravina je kolijevka plesa i pjesme, koje nažalost zauzimaju jako mali ili nikakav udio u životu današnjih mlađih generacija. Sve je manje ljudi koji se sjećaju starih tradicijskih podravskih pjesama, a sve više onih koji na znaju ili nisu čuli ni za jednu. Premalo poznajemo svoju tradicijsku kulturnu baštinu, a previše je podcjenjujemo.

Običaji podravske ravnice duboko su usječeni u dušu svakog Podravca. Prate ga u životu i život se njima mjeri, razvija, raste, diže se i pada, napreduje i postaje drukčiji. To unutarnje bogatstvo života pronalazimo u svim duhovnim produktima podravskog čovjeka: u pjesništvu, slikarstvu i glazbi. Ta elegičnost i duhovnost podravske ravni i Drave duboko je utkana i u pjesme "Podravskih pajdaša" na ovom njihovom prvom nosaču zvuka koji nosi naziv "V mojem kraju".

Pjesme su to koje opjevavaju Podravinu, Dravu i naravno sve ono što je vezano za podravski kraj i ljude u njemu, u njima je sačuvana stara Podravina i zvuk tradicijske podravske glazbe." (Iz recenzije Mladena Levaka)

CD je snimljen u studiju "Verglec"Stipe Madunića Koprivnica, a može se kupiti kod Stanko Ivana - Zigi (098/944 10 76)

Neki od sponzora koji su pomogli pri izdavanju CD-a su: Turistička zajednica Kopricničko-križevačke županije, Općina Legrad, Ljekarna Horvat, LenAgro d.o.o., Gondola d.o.o., i drugi.