Program proslave Dana Općine Legrad i 30. obljetnica osnutka Općine Legrad

22.05.2023.

Dani Općine Legrad ove su godine u znaku obilježavanja 30. godina osnutka Općine Legrad. Bogat program i mnoštvo aktivnosti, kulturno umjetničkih i zabavnih događaja organizirani su u naseljima naše Općine u suradnji sa Udrugama civilnog društva. Pogledajte program i pridružite se događanjima i svečanostima u sklopu Dana Općine Legrad.

U subotu 27. svibnja u 10 sati počinje „SPORT ZA SVE“ , manifestacija „Sport za sve“ te se zainteresirani mogu prijaviti kao ekipa od 5 osoba na broj: 099/228-1509 ili 091/601-0905, do srijede u 14.00 sati.

U nedjelju, 28. svibnja pozivamo Vas na Županijsku smotru dječjeg folklora koja počinje u 14.30 sati u Elimu u Legradu.

U subotu 3. lipnja tradicionalno se održava natjecanje „Leskov prut“, te se svi zainteresirani mogu javiti na broj 098/957-8135 ili na 091/601-0905 kako bi se prijavili i sudjelovali u natjecanju na jezeru Šloprog kod Lovačkog doma u Legradu.

U 17 sati započinje obilježavanje 90.godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zablatje, te se povodom toga u 20 sati održava predstava „Krtice“ koju izvodi Kerekesh teatar, a za sve ljubitelje narodnog veselja zabava počinje u 21 sat, dok će za lake note biti će zadužen Aquarius bend.

U nedjelju 4.lipnja povodom blagdana Presvetog Trojstva Sveta Misa će se održati s početkom u 11 sati.

„Dani otvorenih vrata“ Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad, održati će se od 9 do 13 sati kod Vatrogasnog doma u Legradu, te ćete moći pogledati prostorije udruge i obaviti upis za zainteresirane.

U utorak 6. lipnja održat će se Svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Općine Legrad i svečanog obilježavanja 30. godina osnutka Općine Legrad u Vatrogasnom domu u Kutnjaku s početkom u 18 sati, a tom će se prilikom obaviti i primopredaja vatrogasnog vozila.

U četvrtak 8. lipnja s početkom u 10 sati organiziran je Spust rijekom Dravom, od Donje Dubrave do Legrada (rafting na vesla), sve ljubitelje adrenalinskih sportova i rijeke Drave, te one željne isprobavanja nečeg novog pozivamo da se jave radi rezervacije mjesta na broj 091/601-0905 (Jelena) ili putem maila: maljakjelena@gmail.com.

U poslijepodnevnim satima, s početkom u 15 sati moći ćete uživati u praćenju nekoliko sportskih turnira u Sportskom centru Fizeš. Organizirani su turniri u tenisu, košarci i nogometu.

U petak, 9. lipnja organizirano je „Noćno trap gađanje na leteće mete“ u Lovačkom domu u Legradu.

U subotu 10. lipnja s početkom u 17 sati organizirana je proslava 90. godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selnica Podravska u Vatrogasnom domu u Selnici Podravskoj.

U 19 sati KUD „Zrin“ izvest će kulturno- umjetnički program, dok će u 20 sati započeti narodno veselje za sve željne dobre glazbe i plesa uz Tamburaški sastav Krizni stožer.