PODRAVSKI PIKNIK – 04.09.2022.

06.09.2022.

„Podravski piknik“ manifestacija je koja je održana u nedjelju 04.rujna na TRC Šoderica. Kod kampa su se smjestile udruge LU „Kuna“, Udruga žena Legrad, Udruga mladih Legrad, ŠRK „Smuđ“ iz Legrada, KUD „Zrin“ koji je u goste pozvao HPD „Ferdo Rusan“ i Dječji vrtić „Dabrić“. Organizator „Podravskog piknika“ je Općina Legrad sa partnerima TZP „Središnja Podravina“ i Općinom Virje.

Udruga Lu „Kuna“ Legrad je pripremila paprikaš i  svoj pult ukrasila prepariranim životinjama. Održalo se i natjecanje u gađanju zračnom puškom.

 

Udruga žena Legrad pripremila je izvrsne domaće kolače, a u tome znamo da su i najbolje i najpoznatije. Njihov štand bio je ukrašen jesenskim motivima.

 

Udruga mladih Legrad, za najmlađe je osigurala dva napuhanca, natjecanje u kartaškoj igri - Bela i natjecanje u pripremi roštilja „Roštilj-majstor 2022“.

Žiri za ocjenjivanje roštilja bili su Tomislav Jurenec, Kristina Sočev i Dejan Sučević i direktor TZP "Središnja Podravina" Nikola Cik.  Načelnik Ivan Sabolić i župan Darko Koren uručili su nagrade najuspješnijim natjecateljima.

 

ŠRK „Smuđ“ iz Legrada potvrdio je svoju reputaciju u pripremi najbolje pečene ribe, koje je vrlo brzo nestalo.

 

 

KUD „Zrin“ pripremio je štand i rekvizite za slikanje, a time su posjetitelji bili oduševljeni. No, KUD-ovci su bili zaduženi za večernji kulturno-umjetnički program, a u goste su pozvali HPD „Ferdo Rusan“.

Dječji vrtić „Dabrić“ i odgojiteljice pobrinule su se da djeca uživaju u kreativnom stvaranju tokom boravka na Podravskom pikniku.

Općina Legrad zainteresiranim posjetiteljima ponudila je panoramsku vožnju solarnim čamcem jezerom, a u popodnevnim satima, lagani povjetarac na vodi bio je ugodno iznenađenje.

Tamburaški sastav „Mjesečina“  pobrinuo se za pjesmu i ples u podravskom štihu, a note tamburica odzvanjale su toplom ljetnom večeri duž obale Šoderice.

Zahvaljujemo se svim posjetiteljima, natjecateljima, sudionicima i članovima udruga te našim partnerima koji su zajedničkim snagama pomogli u ostvarenju projekta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žiri za ocjenjivanje činili su Tomislav Jurenec, Kristina Sočev i Dean Sučević. Načelnik Ivan Sabolić i župan Darko Koren uručili su nagrade najuspješnijim natjecateljima.