Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad

20.12.2017.

U utorak, 19. prosinca 2017. godine u Vijećnici općine Legrad održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Sjednicu je otvorila predsjednica Snježana Kuzmić, te je konstatirano da je na sjednici prisutno svih 11 vijećnica i vijećnika.

Na početku je usvojen zapisnik s prethodne sjednice, a nakon toga je otvorena točka Aktualni sat. Pod tom točkom načelnik je predstavio 30 stvari koje su se dogodile u vremenu od posljednje dvije sjednice. Nakon toga svoje izvješće podnijela je komunalna redarka Jelena Đeri, te predstavila novosti oko gospodarenja otpadom i zaštiti kućnih ljubimaca. Oko posljednje dvije stvari povela se najveća rasprava, te je predloženo da će općina sufinancirati čipiranje pasa kako bi se spriječilo njihovo napuštanje od strane vlasnika.

Nakon toga uslijedila je rasprava i usvajanje Proračuna za 2018. godinu s programima i projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Došlo je do tri dopune Proračuna na osnovi prijedlog: načelnik je predložio financiranje obroka za djecu u predškolskom odgoju, vijećnici su predložili uvođenje stavke za financiranje čipiranja pasa, a potpredsjednik vijeća Igor Horvat predložio je stavku za obnovui očuvanje spomenika plemićkoj obitelji Žombor u Velikom Otoku. Sve tri dopune su jednoglasno usvojene. Prihodi proračuna za 2018. godinu iznose: 10.759.980,75 kuna, a rashodi 11.162.258,44 kuna. Manjak koji nastaje isplatiti će se prenesnim viškom od 488.211,17 kuna iz prethodnih godina.

Pod slijedećom točkom donijeta je Odluka o izvršenju Proračuna za 2018. godinu, a nakon toga donijeti su programi poticanja  poljoprivredi i turizmu. Na sedmoj točki analiziran je sustav civilne zaštite i donijete su smjernice za daljni razvoj,  a na slijedećoj točci donijet je Financijski plan Dječjeg vrtića Dabrić. Nakon toga donijeta je odluka o zabrani izvođenja radova i gradnji za vrijeme turističke sezone.

Na kraju je donijeta odluka o raspisivanju natječja za prodaju objekta Legrađanke po procjenjenoj vrijednosti od 117.000 eura.

Sve odluke donijete su jednoglasno.

Predsjednica Općinskog vijeća zahvalila je svima na suradnji, čestitala božićne i novogodišnje praznike, te prisutne pozvala na domjenak.