Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

31.10.2017.

U ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine održana je 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Sjednicu je otvorila predsjednica OV Snježana Kuzmić, te nakon prozivke konstatirala da na sjednici prisustvuju svi vijećnici.

Pod prvom točkom predloženi zapisnik je poslan na doradu, jer je u njemu došlo do štamparske pogreške. Ispravljeni zapisnik će se usvajati na slijedećoj sjednici.

Na drugoj točci riječ je dobio općinski načelnik Ivan Sabolić, koji je nabrojio projekte i događaje od posljednjeg vijeća. Napomenuo je projekte koji su u tijeku realizacije, te trenutne natječaje i prijave. U nekoliko rečenica objasnio je novosti oko geotermalnog projekta, gospodarske zone Mali Pažut, kanalizacije, Šoderice i ostalih projekata.  Vijećnici su se aktivno uključili u raspravu te predstavljali probleme i davali prijedloge za poboljšanje Općine.

Treća točka je bila je rebalans Proračuna, koji je smanjen jer su dva velika projekta (Šetnica na Šoderici i cesta Mali Pažut) prebačeni za realizaciju u slijedeću godinu. Razlog prebacivanja je taj da još uvijek traje evaulacija projekta koji su prijavljeni na mjere 7.2. i 7.4. Rebalans je jednoglasno usvojen.

Potom je izmjenjena Odluka o općinskim porezima, gdje je prolongiran Porez na nekretnine.

Pod petom točkom vijećnici nisu mogli izabrati zimsku službu jer na raspisani natječaj nije pristigla niti jedna prijava.

Na šestoj točci raspravljalo se o studentskim stipendijama, te su sve zamolbe pozitivno usvojene. U akademskoj godini 2017/18 stipendiju će dobivati 11 studenata.

Nakon toga nije se mogla dodjeli povjeravanje poslova prijevoza pokojnika za potrebe Općine Legrad jer na raspisani poziv nije stigla niti jedna prijava.

Na pretposljednjoj točci odlučeno je da će  procjenjeno zemljište "Školski vrt" biti ponuđeno u zakup ili koncesiju prema  zamolbi trvtke Karol Plus, ali nakon što JUO ispita mogućnosti i uvjete zakupa. Konačna odluka će se donijeti na slijedećoj sjendici.

Na posljednoj točci Pitanja i prijedlozi raspravljalo se o nekoliko zamolbi: dvije zamolbe oko problema sa zemljištem na Šoderici, te jedna zamolba za socijalnu pomoć u Legradu.