Održana 35. sjednica Općinskog vijeća – osnovnoškolcima besplatni radni materijali

22.07.2020.

U utorak, 21. srpnja 2020. godine, u Društvenom domu Legrad održana je 35. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Nakon prozivke utvrđeno je da sjednici prisustvuje 7 članova Općinskog vijeća Općine Legrad, i 3 predstavnika Građanske incijative Selnica Podravska. Nakon što je predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić predložila dnevni red, isti je jednoglasno usvojen.

Pod prvom točkom općinski načelnik Ivan Sabolić pojasnio je sve novosti i akutalnosti koje su se odvijale u razdoblju od posljednje sjednice do danas. Tako je spomenuo dezinsekciju, asfaltiranje prilaza vatrogasnim domovima u Legradu i Selnici Podravskoj, najavio radove u ulici Kralja Tomislava i cesti na Šoderici. Spomenuo je izmjene u projektu Zaželi, te novo odobreni projekt Pomoć je moć. Najavio je prijavu projekta 12. Europski piknik na program Europa za građane. Spomenuta su novosti oko geotermalnih projekata, zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta i skupštine Europske grupacije za teritorijalnu suradnju regije Mura.

Pod slijedećom točkom donijete su dvije odluke u vezi prodaje nekretnina i to:

  • gradilište na Šoderici po cijeni od 45.000,00 kuna
  • kuća i zemljište u Legradu, u ulici Kralja Tomislava, prema programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Nakon toga raspisani su novi natječaji za prodaju nekretnina i to: prema redovnom programu, prema programu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji i prema programu poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Pod točkom 4. donijeta je Odluka o sufinanciranju nabavke obaveznih radnih materijala za učenike Osnovne škole Legrad. Općina će platiti sve obavezne radne materijale za 125 učenika matičine i 3 područne škole.

Nakon toga vijeće je odborilo je prijavu trim staze Mečkinja na mjeru 8.5.2. ruralnog razvoja.

Pod šestom točkom raspisani su natječaji za zakup kuća i stanova u vlasništvu Općine Legrad.

Pod sedmom točku izmjenjena je odluka o raspisivanju natječaja za koncesiju u raspisivanje natječaja za zakup gospodraskog zemljišta u zoni Kutnjak.

Nakon toga donijete su rang liste za upis djece u Dječji vrtić Dabrić i to za 1 mješovitu skupinu i 1 jasličku skupinu.

Na 9. točki odbijeno je davanje suglasnosti na Glavni projekt za pristupnu cestu za eksploatacijsko polje Gornje grmlje zbog izmjena karakteristika od početka provedbe postupka.

Pod predposljednjom točkom pročitana je molba Ljiljane Sović, te je ista upućena na dopunu dokumentacije.

Na posljednoj točci pitanja i prijedlozi načelnik je predložio da se ispuni dogovor oko posjete grobu vijećnika Ivana Šivaka, nakon prolaska korona krize. Vijećnik Alen Dedi interesirao se za početak nastavka uređenja groblja u Selnici Podravskoj.