Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad

30.04.2019.

U ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine održana je 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Legrad. Na istoj je bilo pristuno 9 vijećnika te je sjednica imala kvorum. Na početku je usvojen dnevni red s 11 točaka, a na prvoj je usvojen zapisnik s prethodne sjednice.

Nakon toga načelnik je pod točkom aktualni sat predstavio probleme oko projekta aglomeracije i kanalizacije, o prihvaćenim i odbijenim projektima za sufinanciranje od ministarstava i fondova. Također, načelnik je spomenuo tri projekta koji će se prijaviti na program Interreg Hrvatska Mađarska i sve projekte za koje je u međuvremenu izrađena projektna dokumentacija. Nadalje, spomenuti su obavljeni i budući komunalni poslovi, a vijećnici su dali prijedloge za poslove koje treba obaviti u narednom periodu.

Pod trećom točkom usvojen je Godišnji izvještaj Proračuna za 2018. godinu, te je utvrđeno da je Općina i 3. godinu zaredom poslovala pozitivno, a stvoreni višak upotrijebiti će se za predfinanciranje EU projekata.

Pod četvrtom točkom usvojen je Obračun za 2019. godinu DV Dabrić, a nakon toga dodijeljena je kapitalna pomoć komunalnoj tvrtki Lekom Grad od 450.000 kuna za nabavku strojeva.

Nakon toga tvrtki Lekom Grad dodijeljeno je održavanje zelenih površina Općine Legrad.

Pod sedmom točkom jednoglasno je usvojen Plan djelovanja Općine Legrad u području prirodnih nepogoda za 2019. godinu.

Na slijedećim točkama kupljene su kuća u Legradu i Zablatju, a nakon toga raskinut je ugovor o najmu stana.

Na kraju sjednice nije bilo pitanja i prijedloga.