Održan je 5. susret u sklopu projekta EU on the doorstep

02.12.2019.

Od 25. do 28. studenog 2019. godine u Beogradu u Srbiji održan je 5. susret u sklopu projekta EU on the doorstep. Domaćin ovoga projekta bila je CET Platforma, koja se bavi radom s mladima i vrlo je aktivna u EU projektima. Susretu je prisustovao općinski načelnik Ivan Sabolić.

Susret  je započeo prezentacijom i konferencijom u Info centru Europske unije u Beogradu, a istom su prisustovali brojni ambasadori iz zemalja partnera na ovom projektu. Nakon toga slijedio je prikaz rada centra i posjet parlamentu gdje se raspravljalo o pristupanju Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Drugi dan posvećen je posjeti Krovnoj organizaciji mladih Srbije koja je predstavila svoj rad i pohvalila se da je prva u Europi unijela u radno zakonodavstvo termin i zanimanje "youth worker."

Nakon posjeta znamenitostima Beograda, održana je večera na kojoj je dogovoren završni susret projekta u Bitoli u Sjevernoj Makedoniji u siječnju, 2020. godine.

Na povratku prema Legradu, delgacija je posjetila partnere iz prijašnjih projekata Europe za građane u Nikncima. Nakon toga nastavljen je put i zajedno s projektnim partnerima iz Portugala i Estonije posjetili su Vukovar i predstavili njim vukovarsku povijest.