Mačkarinje 2020.

24.02.2020.

U subotu 22. veljače, u Legradu su održane još jedne Mačkarinje u organizaciji KUD-a Zrin Legrad, Udruge žena Legrad i Dječjeg vrtića Dabrić.

U 15 sati ispred Društvenog doma povorka je krenula. Prva postaja je uskoro došla, kad su ugledali načelnika i od njega tražili da im preda ključ Općine. Nakon povorke, koja je završila ispred Pansiona Legrađanka, krenulo je suđenje fašniku. Branitelj i tužitelj su iznijeli svoje argumente, no tužiteljevi argumenti su bili bolji i sudac je presudio da je fašnik kriv po svim točkama optužbe i osuđuje se na kaznu spaljivanjem. Time je slučaj zaključen, a fašnik je spaljen.

Mještani su ovaj topli sunčani dan iskoristili kako bi sudjelovali u ovoj već tradicionalnoj manifestaciji, jedni pod maskama, drugi samo kao gledatelji. Od najmlađih do onih starijih, pokazali su svoju kreativnost u izradi maski. Svoju maštovitost predstavili su kasnije u Društvenom domu gdje su uz piće i ukusne domaće krofne sudjelovali u zabavi pod maskama i izboru one najljepše.

Stručni žiri je imao težak zadatak, od mnogobrojnih maski, odabrati onu najbolju. Odlučeno je da su svi zaslužili nagradu za svoj mukotrpan trud.