KUD Zrin na dvodnevnom seminaru u Virovitici

28.05.2019.

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om ˝Virovitica¨ iz Virovitice organizirala je dvodnevni seminar za voditelje folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom ¨Tradicijska baština Podravine˝ u Virovitici 25. i 26. svibnja, 2019. u Centru kulture, Matije Gupca 5, s početkom u 10h.

Voditelji seminara bila su tri stručnjaka, svak´ u svojem području.
Ivan Ivančan, koreograf i folklorist, Tomislav Habulin, mag. Mus i Vesna Peršić Kovač, etnologinja i viša kustosica Gradskog muzeja Koprivnica.

Dvodnevni seminar obuhvatio je odabranu plesnu i glazbenu tradicijsku građu Podravine kao i primjenu tradicijskog ruha na sceni.

Viktorija Horvat i Suzana Dimač, članice KUD-a ˝Zrin˝ Legrad, sudjelovale su na seminaru te su kao suradnice Vesne Peršić Kovač prezentirale našu legradsku nošnju svim sudionicima seminara.

S još dvoje članova KUD-a Molve iz Molvi bili su jedini sudionici s područja Koprivničko-križevačke županije. Naučene pjesme, plesove i ostale sugestije kako sve pravilno postaviti na scenu rado će prenijet svojim plesačima na probi.

Uz sve naučene stvari treba spomenuti i puno novih prijateljstava koja ćemo učvrstiti raznim gostovanjima na manifestacijama koja društva organiziraju unutar svoje lokalne zajednice.

 

Piše: Suzana Dimač