Koprivko spašava planetu

04.10.2019.

Dana 02. listopada 2019. godine Dječji vrtić Dabrić još jednom su posjetili Dunja i Koprivko kako bi nastavili s edukacijom djece o važnosti recikliranja otpada.

U sklopu projekta "Otpad pametno odvoji - dobre navike usvoji" provedena je još jedna predstava "Koprivko spašava planetu" u režiji Branimira Dolenca. Cilj ove scenske igre je da uz pomoć glavnih likova, djecu na zabavan način poučimo o recikliranju, pravilnom razvrstavanju otpada te očuvanju okoliša i prirode.

Uz pomoć Dunje i Koprivka naučili smo što je recikliranje, kako se i zašto razvrstava otpad te kakvih sve boja mogu biti spremnici za otpad. Djeca su s veseljem sudjelovala u radionici pokazajući kako već puno toga znaju o važnosti očuvanja okoliša. Uz takve znalce i ekologe, crna rupa više nikad neće biti puna smeća, a svijet će biti ljepši i pun cvijeća.

Nakon završene predstave, djeca su se vratile u svoju igraonicu, a kada smo im se pridružili, čuli smo kako jedna djevojčica još uvijek pjevuši "...ja sam Koprivko, a ja sam Dunja...".