Događaji povodom Dana općine Legrad u subotu 11.lipnja

13.06.2022.

Subotnje poslijepodne bilo je rezervirano za druženje u legradskom parku. Brojne legradske udruge pripremile su svoje štandove sa hranom i pićem kako bi sve posjetitelje oraspoložili, a i sami proslavili Dane općine Legrad. NK Graničar i članovi kluba ,organizirali su pečenje ribe i kuhanje fiša sa pomagačima, članovima iz ŠRK „Smuđ“.

Udruga mladih Legrad osigurala je besplatan napuhanac za svu djecu, što je bio poseban doživljaj za djecu.

 

Street ball turnir u košarci organizirao je ŽKK „DHPG“, te su igrači i igračice zajedno sa roditeljima mogli odmjeriti snage u raznim disciplinama. Predsjednik i trener Željko Golubić i trenerica Valerija podijelili su medalje najboljima, ali i načelniku Ivanu Saboliću uručili su medalju u znak zahvale na podršci razvoju sportskog života za najmlađe i najvažnije članove društva, te doprinosu za razvoj i povećanje kluba.

KUD „Zrin“ na svom je štandu imao prigodnu ponudu ručno rađenih suvenira, ali i mogućnost slikanja u posebno izrađenom okviru.

Udruga žena Legrad u svom je tonu razveselila plesom i pjesmom (i najboljim kolačima!) sve prisutne. Predsjednica Branka Habek i članice dokaz su da su godine samo broj. Ples, pjesma i dobra zabava bili su zagarantirani kod njihovog mjesta. No, žene su ponudile i ručno oslikane boce i prodaju rabljenih stvari uz dobrovoljni prilog, u stilu buvljaka.

Udruga žena Kutnjak Antolovec rado se odazvala na Dane općine Legrad te su izradile svoj stol sa domaćim radinostima i odličnim kolačima.

Lovačka udruga „Kuna“ Legrad, pripremila je svoj specijalitet, srneći paprikaš i roštilj. Ovacije i pohvale za ukusno jelo pristizale su sa svih strana. Mladi lovci uz iskusne mentore bili su zadovoljni odazivom na njihovom štandu. Predsjedništvo i brojni članovi lovačke udruge bili su dobro organizirani i pravi domaćini na samom ulazu u park.

 

Subotnja večer u Fizešu, bila je rezervirana za Kerekeša i predstavu „Dimnjačar“, ali i tamburaški sastav „Cice“ koji su zabavljali publiku do sitnih noćnih sati.