Dani kruha u Dječjem vrtiću Dabrić

23.10.2019.

Dana 17. listopada 2019. godine u Dječjem vrtiću Dabrić obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje.

U mjesecu listopadu, kada se sve oko nas počinje odijevati u najljepše i najtoplije jesenje boje, mi se upoznajemo s još jednim djelićem naše plodne zemlje i njenim bogatim plodovima: pšenicom, kukuruzom, raznobojnim tikvama i svim onim fantastičnim jesenjim voćnim i povrtnim proizvodima koje, malo po malo, učimo voljeti.

Uzbudljiv dan započeo je dolaskom našeg župnika koji je dao sveti blagoslov mnogobrojnim darovima koje su tako vrijedno pripremile mame i bake (a i poneki vješti tata) za taj poseban dan. Mališanima je pričao o važnosti kruha i koliko je potreban u svakodnevnom životu.

No to nije bilo sve. U popodnevnim satima, kada su nam se priključili i roditelji održana je Kestenijada te Jesenska svečanost. Cilj obilježavanja Dana kruha bio je upoznavanje djece s procesom nastanka kruha, upoznavanje s autohtonim i starim vrstama voća i drugim plodovima jeseni.

Obilježavanje Dana kruha u vrtiću pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.