Crveni križ Općine Legrad dobio novu predsjednicu

08.12.2015.

Općinsko društvo Crvenog križa Legrad  održalo je izvještajno-izbornu Skupštine 3. prosinca 2015. godine. Na sjednici izvješće o radu za proteklo razdoblje podnijela je dosadašnja predsjednica Mirjana Ostojić. Naglasila je da osim redovnih akcija Hrvatskog Crvenog križa, dobrovoljnog davanja krvi, posebno dobre rezultate postižu unazad nekoliko godina u akcijama Solidarnosti, gdje prikupe znatna novčana sredstva namijenjena za kupnju obuće učenicima slabijeg imovnog stanja. Za postignute rezultate zahvalila je mnogim aktivistima, školi, udrugama te Općini istaknuvši njezin doprinos u sufinanciranju temeljem Zakona o Hrvatskom Crvenom križu.

Na sjednici je izabrana nova predsjednica Vesna Vugrač i ostali članovi Odbora.

Usvojen je Program rada za 2016. godinu, te je podjeljeno 35 priznanja dobrovoljnim davaocima krvi za jubilarni broj davanja.

Skup je pozdravio načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i sam dobrovoljni davaoc krvi istaknuvši dobru suradnju sa Crvenim križem, a ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev istaknula i druge akcije koje su obilježile rad Crvenog križa na legradskom području, te je zahvalila na radu dosadašnjoj predsjednici Mirjani Ostojić koja odlazi izvan Hrvatske.

Izvor: hck-koprivnica.hr