VE!Legrad kulture

NAZIV PROJEKTA: VE!Legrad kulture

VODEĆI PARTNERI: Općina Legrad

OSTALI PARTNERI: /

VRIJEDNOST PROJEKTA: 26.696,00 kuna

IZNOS KOJI OTPADA NA PRORAČUN OPĆINE LEGRAD: 6.696,00 kn

SUFINANCIRANJE MINISTARSTVA KULTURE RH: 85%

VRIJEME PROVEDBE PROJEKTA: od 14. do 16. lipnja 2019. u sklopu Dana Općine

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU:

svibanj 2019.

· 1.5. i 2.5. Graffiti art za ljepši kvart – oslikavanje više pripremljenih površina na različitim lokacijama Legrada, skejt prezentacija, hip hop koncert, MC-ji, predstavljanje njemačkog specijaliziranog Graffiti magazina „Stylefile Magazin“ i knjiga o graffitima koje izdaje izdavačka kuća PublikatPublishing iz njemačkog grada Großostheima. Promocija mapirane kulturne rute kojoj će se pristupati pomoću aplikacije i Google Maps – Graffiti ranč Legrad. Lokacije: na više lokacija u Legradu.

· Demonstracije slackline vještine- Green Hill iz Siska -  SL Samo Labavo, prezentacija slekanja, video snimanje i oslikavanje mobilnih površina.

lipanj 2019.

· 4.6. u 9:30 Volimo knjige: Matilda i druge priče“ – Putujuće priče – pripovijedanje u trajanju od 45 minuta + igraonica, namijenjeno vrtićkom uzrastu. Lokacija: Dječji vrtić DabrićLegrad, Voditeljica radionice: književnica Ivanka Martinčić Ferenčić.

· 15.6. Ples na svili – Nikolina Komljenović. Lokacija: park u Legradu.

29. i 30.6. Večer folklora - KUD "Zrin" Legrad organizira manifestaciju u kojoj će sudjelovati pet folklornih grupa iz 5 županija.

kolovoz 2019.

· 9.8. - radionica suvremenog plesa i pokreta za sve uzraste- 4 radionice u 2 dana za sve uzraste. Voditeljica radionice – Andrea Široki – učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole u Poreču

rujan 2019.

· 25.9.Volimo knjige: „Matilda i druge priče“ – pričaonica i kreativna radionica na temu književnih djela i fantastičnih bića u trajanju od 2,5 sata, namijenjena nižim razredima osnovne škole Legrad. Lokacija: Osnovna škola Legrad. Voditeljica radionice: književnica Ivanka Ferenčić Martinčić.

  listopad 2019.

· 9.10.Volimo knjige: „Matilda i druge priče“ – radionica kreativnog pisanja u trajanju od dva sata. Namijenjena djeci i mladima viših razreda OŠ. Lokacija: Osnovna škola Legrad. Voditeljica radionice: književnica Ivanka Ferenčić Martinčić.

· 25.10.Le strip - radionica stripa i izložba strip majstora u trajanju od dva dana. Ugostit ćemo Damira Steifla. Damir je strip crtač iz Opatije. Član je ULUPUHA-e (udruženja likovnih umjetnika primjerenih umjetnosti Hrvatske) sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip i animirani film. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Osnivač je strip radionica za djecu koje vodi u Opatiji.


Strip susret Opatije i Legrada

29.10.2019. Dana 25. listopada 2019. godine, Mario Sačer (Legrad) i Damir Steinfl (Opatija) su održali kreativnu radionicu ilustracije i stripa namijenjenu djeci i odraslima nakon čega je slijedilo otvorenje izložbe „Strip susret Opatije i Legrada“ u prostorijama stare Osnovne škole Legrad. Velik broj ljudi je pokazao interes za izložbu te podržao lokalnog crtača stripa, Maria Sačera. …

Kreativna radionica čitanja i pisanja u Osnovnoj školi Legrad

10.10.2019. Dana 9. listopada 2019. godine održana je radionica pisanja pod nazivom “Volimo knjige” u Osnovnoj školi Legrad za učenike od 5. do 8. razreda. Radionica je održana u sklopu projekta “VE!Legrad kulture” koji sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Radionice je održala književnica Ivanka Ferenčić Martinčić.  

Kreativna pričaonica u OŠ Legrad

26.09.2019. Dana 25. rujna 2019. godine održana je vesela pričaonica za niže razrede pod nazivom “Vitez i Martin” u Osnovnoj školi Legrad. Pričaonicu je održala Ivanka Martinčić Ferenčić, knjižničarka, spisateljica za djecu i pripovjedačica. Tematika priče su bila književna djela i fantastična bića. Pričaonica je održana u sklopu projekta VE!Legrad kulture uz sufinanciranje Ministarstva kulture.  …

“VE!Legrad kulture” – Radionica suvremenog plesa i pokreta

13.08.2019. Dana 10. kolovoza u 17 sati održana je radionica suvremenog plesa i pokreta u Društvenom domu u Legradu u sklopu projekta „VE!Legrad kulture“ koji sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Radionicu je  održala Andreja Široki, učiteljica suvremenog plesa i pročelnica odjela Umjetničke škole Poreč. Završila je školu za ritmiku i ples u Zagrebu, surađivala je s…

ODRŽANO 1. LEGRADSKO FOLKLORNO LJETO

02.07.2019. U subotu, 29. lipnja 2019. godine u centru Legrada održana je manifestacija pod nazivom “Legradsko folklorno ljeto” organizirana od strane KUD-a Zrin Legrad u sklopu projekta “VE!Legrad kulture”. Manifestacija je započela mimohodom od nove škole do pozornice u centru Legrada na kojoj je nastupilo 5 skupina. Nastup je otvorio puhački orkestar iz Donje Dubrave, a…