EU projekt – Two rivers one goal

Projekt Suistanable water tourism along Mura and Drava River: Two rivers one goal financiran je sredstvima Europske unije iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.- 2020. Nositelj projekta je EGTS Regije Mura iz Mađarske, a partneri su općine Donji Vidovec, Goričan i Legrad. Vrijednost projekta iznosi 842.285,50 eura, a EU financira 85 posto. Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira s 12.5 posto, a ostatak od 2.5 posto financiraju partneri na projektu. Aktivnosti na projektu su:

1. Uspostava info točke/turističkog centra u Goričanu koji će biti usmjeren na informiranje turista i šire javnosti o novim turističkim proizvodima, organizaciju izložbi i konferencija, promocijunovih turističkih atrakcija i sličnih proizvoda povezanih s područjem Mure i Drave.
2. Uređenje ribnjaka u Goričanu, što obuhvaća uređenje pješačko-biciklističkih staza, postavljanje klupa uz šetnicu, hortikulturno uređenje, izvedbu javne rasvjete, uređenje vanjskog fitnesa na otvorenom uz šetnicu te dječjeg i sportskih igrališta.
3. Uređenje Spomen centra vidovskih zlatara u Donjem Vidovcu te održavanje demonstracija ispiranja zlata
4. Uspostava izložbenog centra i centra za posjetitelje u mjestu Molnári te odmorišta u mjestu Murakeresztúr
5. Nabava čamaca te uređenjesedam pontonskih pristaništana rijekama Muri i Dravi, od kojih će tri biti na području Hrvatske (Legrad, Donja Dubrava, Goričan) i četirina području Mađarske (Tótszerdahely, Semjénháza, Molnári, Letenye). Također, u planu je i uređenjedva spremištaza brodove u Mađarskoj (Tótszerdahely and Semjénháza).
6. Predstavljanjenovog održivog turističkog proizvoda baziranog na vodenom turizmu turističkim zajednicama, drugim turistički orijentiranim organizacijama (snimanje promo filma) te turistima kroz organizirane turističke ture..
7. Definiranje zajedničke marketinške strategije te zajednička promocija novog održivog turističkog proizvoda baziranog na vodenom turizmu.

Vrijednost projekta za Općinu Legrad pripada iznos 81.129,00 eura. Projekte aktivnosti traju od 1. svibnja 2017. godine do 31.12.2018. godine.Načelnik i voditeljica JUO sudjelovali na edukaciji za izvještavanje u EU projektima

01.03.2018. U utorak, 27. veljače 2018. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu održana je edukacija prijavitelja na program Interreg Hrvatska-Mađarska. Radi se o edukaciji o javnoj nabavi i izvještavanju po odobrenim projektima. Organizator edukacije bili su Agencija za ruralni razvoj i Zajedničko tehničko tajništvo programa Interreg Hrvatska – Mađarska. Općini Legrad preko programa odobren je…

Započeo projekt “Two rivers, one goal”

02.05.2017. U ponedjeljak, 1. svibnja 2017. godine započeo je projekt “Two rivers, one goal” koji je sufinanciran od strane Europske unije preko programa Interreg Hrvatska – Mađarska. U projektu sudjeluju kao vodeći partner Europska grupacija za teritorijalnu suradnju Regija Mura, a kao pridruženi partneri općine Goričan, Donji Vidovec i Legrad, a vrijednost projekta je 715.942,67 eura….

Općini Legrad i Osnovnoj školi Legrad odobreni novi EU projekti

09.03.2017. U ponedjeljak, 6. ožujka Zajedničko tehničko tajništvo programa Interreg Hrvatska Mađarska objavilo je listu odabranih projekata po prvom pozivu. Za područje Općine Legrad odobrena su dva projekta. Prvi projek pod nazivom Sustainable water turism along Drava and Mura River (Two rivers one goal) odnosi se na razvoj turizma na rijekama Dravi i Muri. Projekt uključuje…